Sposób przygotowania

Zółtka oddzielamy od białek, a następnie ucieramy miękkie masło z cukrem i żółtkami. Pod koniec ucierania dodajemy olejek oraz kleik i mieszamy. Z białek ubijamy pianę - można dodać szczyptę soli ubije się szybciej - i dodajemy do naszego ciasta. Lekko mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę i pieczemy na złoty kolor. Upieczone kroimy na mniejsze kawałki , kwadraty, trójkąty ... itp. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybkie w przygotowaniu i smaczne ciasteczka.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !