Sposób przygotowania

1. Włożyć masło i cukier puder do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy.
Mieszając, dodawać rozpuszczoną kawę(w łyżce wody) i mąkę.
2. Przełożyć ciasto do strzykawy cukierniczej z gwiaździstą końcówką średniej wielkości.
Na natłuszczoną blachę wycisnąć gwiazdki o 2-centymetrowej średnicy, zachowując między nimi odległość 2 cm.
Piec 10-12 minut lub do lekkiego zrumienienia.
Po upieczeniu zostawić ciasteczka na blasze na 5 minut, po czym odstawić na druciany stojak do całkowitego ostygnięcia.
3. Złożyć po dwa ciastka, przekładając stopioną czekoladą, a potem posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !