Sposób przygotowania

Do miski wlać piwo, wodę, dodać mąkę, jajka oraz 2 łyżki oliwy. Zmiksować ciasto doprawić do smaku pieprzem, solą. Odstawić ciasto na pół godziny. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać, drobno posiekać. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy włożyć cebulę, przesmażyć. Dodać pieczarki, dusić do miękkości. Odparować płyn. Smażymy naleśniki. Nakładamy farsz na naleśniki, zwijamy krokiety. Obtoczyć w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na oliwie.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !