Sposób przygotowania

Mięso umyć i rozkroić odśrodkowo, tak by po rozwinięciu stanowiło duży prostokątny płat. Rozgnieść go trochę dłonią. Orzechy nerkowca posiekać. Posiekać natkę pietruszki. Do miseczki wrzucić wszystkie przyprawy i czosnek. Podzielić na dwie porcje i umieścić w miseczkach. Do jednej z porcji dołożyć koperek, pietruszkę i szpinak, dołożyć łyżkę oliwy i wszystko wymieszać. Na rozłożony płat mięsa równomiernie rozsmarować pierwszą porcję. Rozłożyć kilka listków mięty. Mięso zawinąć. Związać nitką lub sznurkiem (można sobie pomóc wykałaczkami). Drugą porcję przypraw wymieszać z 3 łyżkami oliwy. Zaprawę wetrzeć w mięso. Odstawić na godzinę do lodówki. Piec w rękawie w temperaturze 180 stopni przez godzinę.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    podawać z żurawiną ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Isia

    fajne to
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo smacznie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ciekawe!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niezwykle interesujący pomysł na schabik :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawe połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wisznu

    musze to zrobic

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !