Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto (jak na kruche) i odstawić na około 1 godz. Następnie rozwałkować na grubość 1.1/2 cm, pociąć w trójkąty.
Na każdy trójkąt nałożyć porcję masy makowej, zwijać rogale.Białko delikatnie ubić ze śmietaną , posmarować nim rogaliki i posypać krokantem orzechowym. Odstawić jeszcze raz do podrośnięcia.
Piec 15-20 min na złoty kolor w temp ponad 180st.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    świetne, może zrobię zamiast makowca w tym roku?
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pękne, malutkie rogaliczki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    ładnie wyglądają
  • 0
    img_2616
    Opublikowano

    asiatok

    Rogaliki z makiem- zamiast typowego makowca na święta!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !