Sposób przygotowania

Ciasto:
1/2 margaryny rozpuścić ,dodać mleko i olej, przestudzić.
W letniej mieszance mleka i margaryny ,rozpuścić drożdże, dodać 3 szklanki mąki, cukier, 2 jajka i 1 żółtko oraz szczyptę soli, dokładnie wszystko połączyć wtłaczając w trakcie mieszania dużo powietrza (ciasto miesza się łyżką bo jest luźne troszkę gęstnieje w trakcie wyrastania), odstawić do wyrośnięcia.

Posypka:
Rozpuścić resztę margarynę i jak przestygnie ,dodać wiórki kokosowe, cukier puder i 1/2 szklanki mąki, wymieszać wszystko razem, powstanie coś na wzór kruszonki.

Brzoskwinie osączyć z soku i w miejsce pestki nałożyć masę makową.

Wyrośnięte ciasto rozsmarować na blaszce, posmarować białkiem, ułożyć brzoskwinie (makiem do góry), posypać posypką.
Piec w temp 180-190st około 30-35min.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    bardzo smacznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wydaje się dość pracochłonny, ale efekt rewelacyjny.
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ciekawe połączenie, masy makowej z kokosem i brzoskwiniami, zapowiada się smakowicie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !