Sposób przygotowania

( na 3 suflety)
Masło rozpuszczamy w rondelku,cały czas mieszając. Dodajemy mąkę i intensywnie mieszamy, aż uzyskamy złoty kolor. Dolewamy mleko i mieszamy tak długo aż zgęstnieje . Przekładamy masę do miski. Czekoladę rozpuszczamy i dodajemy do masy. Mieszamy i dodajemy jeszcze cukier i żółtka jajek oraz kawę rozpuszczalną rozrobioną z 1 łyżką wrzątku. Białka ubijamy osobno. Dodajemy do masy i mieszamy bardzo delikatnie widelcem.

Miseczki smarujemy masłem, aby masa nie przykleiła się. Napełniamy masą i pieczemy w piekarniku w 180 C około 40 minut.

Po upieczeniu suflet posypałam cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    wygląda smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    LAdnie wyrósl.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    rewelacja!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    bomba!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wioleta14

    pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    bardzo si? ciesz?, ?e si? podoba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !