Sposób przygotowania

Z cukru z 4 łyżkami wody zrobić karmel. Mąkę wymieszać z sodą i wyrabiać z margaryną oraz jajkiem, jak na kruche ciasto. Dolać karmel, sos sojowy oraz rum. Wsypać przyprawę do piernika. Wyrobić na gęste ciasto( gdyby było trzeba dosypać jeszcze odrobinę mąki) rozwałkować, wycinać serduszka. Piec 20 minut w tem 180 stopni. Polewać dowolnym lukrem i dekorować żurawiną kandyzowaną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    bardzo łatwe i efektowne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    cudne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z tym sosem sojowym brzmi nieznaie...
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pora na pierniczki a przepis bardzo oryginalny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !