Sposób przygotowania

Na dno słoika układamy liście czerwonej porzeczki, liście wiśni, główkę kopru oraz jeden liść chrzanu. Do połowy wysokości słoika ustawiamy ogórki. W środek wrzucamy pokrojony czosnek (na słoik ok. 1 ząbka), pokrojony korzeń chrzanu, gałąź kopru. Układamy ogórki. Zagotowujemy zalewę (2 łyżki soli na 1 l. wody), mieszamy, gorącą zalewamy słoiki. Smacznego !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    uwielbiam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    uwielbiam ogorki kiszone!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    coś na ząb;)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    LUBIĘ DO OBIADU ZAPODAĆ
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    czy te słoiki trzeba pasteryzować?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !