Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem i dodać żółtka. Na koniec mąkę i proszek i dobrze wymieszać i wlać na placek z kawą. I to wszystko pieć ok 45 minut.

Masa kawowa:
250g śmietany 30%
600g jogurtu kawowego (ja uzyłam firmy Bakoma 4×150g)
2 łyżki cukru pudru
20 g żelatyny - 5 łyżeczek
owoce ok.30 dag (wiśnie, maliny)

Nasączenie:
woda + esencja rumowa, wiśnie

Wierzch:
polewa czekoladowa
Sposób przygotowania:
Na początku upiec biszkopt. Masa: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać cukier puder. Do śmietany dodawać delikatnie jogurty kawowe. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wody. Gdy zacznie tężeć wlać do masy ze śmietany i jogurtów. Na placku ułożyć owoce. Wlać masę kawową. Odstawić do lodówki żeby trochę stężała. Wierzch polać polewą lub udekorować po swojemu np posypać mielona kawą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !