Sposób przygotowania

Czekoladę podzielić na małe kawałki, podgrzać w gorącej kąpieli i odstawić do schłodzenia. Formę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką.
Masło i 50g cukru pudru utrzeć na białą masę, dodawać stopniowo żółtka i łyżkę roztopionej czekolady.
Białka posolić i ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo 100g cukru pudru i ubijać, aż piana zrobi się błyszcząca.
Do piany dodać bułkę tartą wymieszaną z mąką, startymi migdałami i kremem czekoladowym, lekko wymieszać, wlać do formy i upiec.
Ciasto po upieczeniu wyjąć po 15 minutach z formy.
W międzyczasie sparzyć migdały, obrać je ze skórki. Ciasto przybrać migdałami pokrojonymi na małe podłużne kawałki. Po ostudzeniu polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Smaczny jeżyk ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !