Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z drożdżowe z kremem czekoladowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 5 dag
mąka 0,5 kg
mleko 0,5 szklanki
margaryna 1 kostka
cukier 1 łyżka
sól 0,5 łyżeczki
cukier waniliowy
nutella
białko do posmarowania
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z drożdżowe z kremem czekoladowym

Drożdze rozpuszczamy w ciepłym mleku. Margarynę roztapiamy i mieszamy z maką, solą, jajkiem i cukrem. Dodajemy do tego drozdze z mlekiem. Wyrabiamy ciasto i po uformowaniu kuli wkładamy do zimnej wody na ok. godzinę- tak żeby ciasto wypłynęło. Wyciagamy z wody, dodajemy jeszcze trochę mąki i jeszcze raz wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy na mniej więcej okragły kształt i tniemy na ktrójkaty. Przy szerszej krawędzi nakładamy nutellę i zwijamy. Smarujemy białkiem. Po upieczeniu sypiemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 26.09.2011 09:57
smaczne polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak