Sposób przygotowania

Do rondelka wlać nieco wody, osolić, doprowadzić do wrzenia, roztopić w niej masło. Na maśle poddusić filet łososia (bez ości). Brokuły i szpinak sparzyć (osobno) wrzątkiem. Przelać zimną wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem. Zemleć w maszynce mięso łososia z 3 jajkami, papryką i śmietaną. Wmieszać pozostałe ubite jajka, brokuły i szpinak. Posolić do smaku.
Masę przełożyć do kamionkowej formy (natłuszczonej i wyłożonej folią aluminiową). Przykryć z góry wystającą folią. Wstawić do brytfanny. Wlać do niej gorącą wodę, by sięgała do 2/3 wysokości formy. Piec 30-45 minut w piekarniku nagrzanym do 130 stopni. Upieczoną terriną obciążyć np. deseczką, wstawić na noc do lodówki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !