Sposób przygotowania

Twaróg wymieszaj z olejem, 1 łyżką cukru waniliowego i miodem. Dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia.

Ciasto rozsmarować w tortownicy. powierzchnię wyrównać.
Jabłka pokroić w ćwiartki bez skórki, zanurzyć na krótko w osolonej wodzie, aby pozostały jasne. jabłka pokroić na ósemki i koliście obłożyć nim kołacz.

Piec na środkowym poziomie gorącego piekarnika. 2jajka dokładnie wymieszać z miodem i śmietaną , tak przygotowaną polewą po 25minutach pieczenia polać kołacz i piec dalej, dopóki polewa nie stwardnieje i nie nabierze złotej barwy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !