Sposób przygotowania

Przygotować biszkopt:Białka ubić na sztywno razem z cukrem. Dalej ubijając, stopniowo dodawać żółtka. Następnie powoli dodać resztę sypkich składników. Delikatnie wymieszać. Przełóż ciasto do natłuszczonej formy i piecz w 180 st. (160 st. w termoobiegu), 40 min. Wystudzić i przekroić na 3 blaty.

Śmietanę ubić z cukrem pudrem.

Blaty nasączyć kompotem. Przełożyć je 2/3 ilości kremu śmietankowego i wiśniami z kompotu (zostawić kilka do dekoracji). Resztą bitej śmietany udekoruj boki i górę tortu i pozostałymi wiśniami, można posypać górę tortu wiórkami czekoladowymi startymi z gorzkiej czekolady. Przechowuj w chłodnym miejscu (najlepiej w lodówce), aż do czasu podania.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    wygląda na bardzo pracochłonny, ale jak sie przeczyta przepis to aż chce się zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Zgadzam się z moim przedmówcą dodam tylko że jest bardzo ładny .
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię takie torciki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda bosko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    apetyczny!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !