Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i miksujeemy aż się rozpuści. Następnie dodajemy żółtka i miksujemy. Mieszamy z obiema mąkami i proszkiem do pieczenia. Cisto wlewamy do okrągłej blachy i pieczemy w 180 st. przez 40 min.
KREM: Śmietanę przez chwilę ubijamy, dodajemy cukier puder i śmietan-fixy i ubijamy aż masa będzie gęsta i sztywna. Dodajemy aromat. Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kosteczkę.
Upieczony i ostudzony biszkopt kroimy na 4 krążki. Dolny nasączamy ponczem, smarujemy kremem i wykłądamy trochę pokrojonych brzoskwiń. Przykrywamy krążkiem biszkopta, nasączamy, wykładamy krem i trochę brzoskwiń, i tak do końca pozostłe warstwy. Wierz i boki tortu smarujemy kremem. Boki możemy dodatkowo posypac startą białą czekoladą. Wierzch dekorujemy dowolnymi owocami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    skomplikowane, ale z pewnością wyśmienite;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cbeti

    Jakie tam skomplikowane?! Robi się bardzo szybko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !