Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa kakaowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
kakao 3 łyżki
cukier puder 3/4 szklanki
żółtko jajek 1 sztuka
rum 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kakaowa

Masło pokroić włożyć do miski. Zmiksować z cukrem pudrem i żółtkiem. Dodać kakao i rum miksować na puszystą masę. Masa szybka w przygotowaniu do przełożenia ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 25.05.2012 22:10
pyszna masa
caffee_tea 10.04.2012 12:13
zawsze robiłam masa kakaowa do ciast ;)
krysia50 14.10.2011 20:04
dobra masa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak