Sposób przygotowania

Szalotkę drobno posiekaj, selera i truskawki pokrój w cienkie plasterki. Weź dwa garnki. W jednym trzymaj w cieple bulion, w drugim rozgrzej oliwę. Wrzuć szalotkę i selera, mieszając smaż minutę. Dodaj ryż, zamieszaj i smaż minutę. Zmniejsz ogień do minimum, wlej wino i mieszaj, aż płyn wyparuje. Kiedy to nastąpi, dodawaj po chochli bulionu mieszając i czekaj, aż płyn się wchłonie. Powtarzaj przez ok. kwadrans. Ryż powinien być kleisty, ale w środku delikatnie al dente. Pod koniec gotowania wrzuć truskawki i gotuj 2 minuty. Dodaj masło oraz 2 łyżki utartego parmezanu, zamieszaj i podawaj.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !