Sposób przygotowania

Z ciepłego mleka, cukru drożdży i 3 łyżek mąki robimy zaczyn. Kiedy wyrośnie wyrabiamy ciasto dodając mąkę i jajka. Ciasto nie może być za gęste(twarde). Robimy kulki w środek każdej wkładamy sparzone wcześniej rodzynki i żurawinę oraz po 1-2 kostki czekolady zlepiamy i układamy w naczyniu żaroodpornym lub na pergaminie w kształt kwiatka ale zachowując odstęp około 1m miedzy nimi.
Kiedy troszkę wyrosną wkładamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy na złoty kolor(ja piekłam w kombiwarze na 200stopniach około 25 minut)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Super przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !