Sposób przygotowania

Puszkę mleka ugotować zamkniętą w garnku z wodą przez około 2 i ½ godziny. Po czym zawartość puszki wymieszać z posiekanymi orzechami włoskimi.
Żółtka oddzielić od białek, dodać cukier i ubić do puszystości. Następnie dodać masło i ucierając dodawać masę twarogową, budyń i aromat. Rodzynki sparzyć, wystudzić i obtoczyć w mące ziemniaczanej, a następnie dodać do ciasta. Na koniec ubić białka jajek (ze szczyptą soli) i delikatnie wymieszać z utartą masą.
Formę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto wylać na blachę i piec około 60 minut w temperaturze 180-200 stopni C. Na wierzch ciasta wyłożyć karmel z orzechami i dobrze wystudzić.
Blachę można również wyłożyć herbatnikami lub kruchym ciastem zanim przełoży się na nią masę sernikową.
Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    warty wyprobowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    uwielbiam serniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    sernik pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjne ciasto, uwielbiam serniczki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    jaka słodka pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    fajna ta pierzynka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam serniki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    uwielbiam serniczki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !