Sposób przygotowania

Mięso podzielić na porcje,rozbić,oprószyć mąką,solą,pieprzem i obrumienić z pokrojoną cebulą na części smalcu.Przełożyć zrazy do rondla,układając jeden obok drugiego.Oddzielnie ugotować boczek oraz kapustę z pokrojonymi w kostkę jabłkami.Gdy będzie miękka zaprawić zasmażką z mąki i reszty smalcu rozprowadzoną zimnym wywarem,dodać cukier-zagotować.Na każdy zraz położyć grubą warstwę ugotowanej kapusty,następnie plaster gotowanego boczku,śliwki,podlać wszystko wywarem z boczku.Dusić pod przykryciem do miękkości.Podawać z ziemniakami,pyzami lub kluskami śląskimi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !