Sposób przygotowania

Przygotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Owoce umyć i wypestkować, jeżeli są zamrożone nie rozmrażać wcześniej.
Wszystkie pozostałe składniki ciasta połącz i wyrób miękkie, elastyczne ciasto. Może być trochę klejące. Oprósz mąką, włóż do miski, przykryj czystą ściereczką i poczekaj aż ciasto podwoi objętość. Chwilę wyrabiaj ciasto. Podsypując mąką rozwałkuj je na placek o wymiarach 30 x 35 cm. Posmaruj placek ostudzinym budyniem i zwiń w roladę wzdłuż dłuższego boku. Pokrój na 12-16 plastrów i układaj przekrojoną stroną do dołu, na blasze wyłożonej papierem do wypieków. Na drożdżówki wyłóż zamrożone lub świeże owoce - delikatnie je wtykając w ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę. Piecz w 190°C przez 20-30 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ale bym teraz zjadła taką bułeczkę.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    ładne zdjęcie, świeżutkie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno są pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Moje najlepsze nadzienie budyń
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !