Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia, dodać do niej cukier, cukier waniliowy, następnie żółtka jaj, masło i śmietanę. Zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części i włożyć je do lodówki. Jabłka obrać, pokroić w plasterki, przełożyć do garnka, podlać niewielką ilością wody, dodać cukier do smaku, odrobinę cynamonu i gotować do miękkości dodając pod koniec gotowania suszoną żurawinę. Podduszone jabłka odstawić do wystygnięcia. 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć na blaszce. Zapiec je przez 10- 15 minut w temp. 180 stopni. Na ciasto wyłożyć jabłka. Pozostałe ciasto rozwałkować, wycinać z niego paski i układać na jabłkach. Ciasto piec przez około 45- 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    uwilelbiam żurawinę a najbardziej w ciastach
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    coś wspaniałego i jak ładnie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    prawie ośliniłem monitor :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pyszności...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pysznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wspaniałe smaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    jeszcze takiej szarlotki nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !