Sposób przygotowania

BISZKOPT:

8 jaj
12 łyżek cukru
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Po upieczeniu przekroić na pół.

WKŁADKA:

4 jabłka pokrojone w kostkę
10 dkg orzechów mielonych
10 dkg rodzynek
½ szkl. cukru
2 łyżki miodu
Połączyć w misce i zostawić na dwie godziny.

5 białek ubić z ½ szkl. cukru, dodać 5 żółtek, 2 szkl mąki pszennej, 1 łyżkę wody, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, wymieszać i upiec z wkładką

KREM:

½ litra mleka
½ szkl. cukru
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Ugotować budyń.
Utrzeć 1 ½ kostki masła, dodać zimny budyń i dwa średnie jogurty „Bakoma” o smaku kokosowym.

polewa
biszkopt
masa
wkładka
masa
biszkopt

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !