Sposób przygotowania

Do moździerza wsypujemy jałowiec, kolendrę oraz estragon. Ucieramy tłuczkiem lekko naruszając strukturę owocu jałowca. Miód nakładamy do miseczki. Jeśli mamy scukrzony miseczkę stawiamy do ciepłej wody i czekamy, aż miód zmieni stan skupienia na bardziej płynny. Do miodu dodajemy oliwę oraz zioła z moździerza i dokładnie mieszamy. Mięso, które w takiej marynacie chcemy marynować należy wcześniej natrzeć solą. Ja używam jej głównie do żeberek.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pomysłowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Podoba mi się :)zwłaszcza,że jest z miodem bo często robię żeberka ale w innej wersji.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo interesująca- fajnie razem się komponuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Lubię marynować mięso w takich marynatach-ma o wiele lepszy smak
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    przyda się przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    o ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !