Sposób przygotowania

Pory kroimy w plasterki. Cebulę siekamy a w garnku rozgrzewamy olej. Dołożyć mielone mięso i podsmażyć przez 5 min, często mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso przekładamy na półmisek, a do garnka wrzucamy posiekaną cebulę i pory. Smażymy przez 2 min. na tym samym tłuszczu. Oprószamy mąką i zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 5 min. Dokładamy serek topiony, podgrzewamy mieszając, aż całkowicie się rozpuści. Zabielić śmietaną. Dołożyć podsmażone mięso. Doprawić solą i pieprzem. Gotowe!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !