Sposób przygotowania

Każdy bakłażan pokrój wzdłuż na 6 plastrów, oprósz solą i polej sokiem z cytryny. Rozłóż na talerzu i odstaw, aż puszczą sok (ok. 10 minut).
szczypiorek zanurz w osolonym wrzątku, spłucz pod bieżącą zimną wodą i dobrze osącz.
Zrób marynatę: obierz i posiekaj czosnek, wymieszaj z papryką, kminkiem i oliwą. Wstaw do lodówki.
Plastry bakłażana osusz papierowym ręcznikiem. Piecz na grillu 3 minuty z każdej strony, aż ściemnieją. Zdejmij z grilla i gorące zanurz w marynacie czosnkowej. wstaw do lodówki na 2 godziny.
Pokrój ser na 12 kawałków. Każdy owiń plastrem bakłażana i zwiąż szczypiorkiem. Polej resztkami marynaty, oprósz solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kokos987

    na pewno smaczne, wypróbuje niebawem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    swietne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    swietne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !