Sposób przygotowania

Pokroić drobno cebulę i smażyć na oleju przez 3-4 minuty. Dodać przyprawy i ryż, smażyć przez 2-3 minuty. Wlać wrzącą wodę, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 25-30 minut, aż cała woda się wchłonie, a ryż będzie miękki.

W międzyczasie gotować na parze pokrojoną fasolkę szparagową przez 3-4 minuty.

Wymieszać składniki sosu ( oliwę, ocet winny, sok ananasowy oraz przyprawy) i polać ciepły ryż. Wymieszać i doprawić do smaku, wystudzić.

Pokroić rzodkiewkę oraz ananasa w kostkę i połączyć z zimnym ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !