Sposób przygotowania

1. Szpinak grubo posiekać. Cukinię pokroić na \'\'zapałkę\". Groszek i marchewkę umyć i marchew pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać..

2. Masło stopić w garnku. Dodać cebulę i zeszklić ją na małym ogniu. Dodać przygotowane warzywa i zioła: mogą to być szczypiorek, natka pietruszki, szałwia i wiele innych. Mieszając, smażyć przez 3minuty na małym ogniu.

3. Dodać mąkę i stale mieszając lekko podsmażyć. Wlać bulion i zagotować. Zupę gotować na małym ogniu pod przykryciem przez okolo 5 minut. do czasu aż groszek będzie miękki.

4. Dodać śmietanę, wymieszać, doprawić pieprzem i solą: przed podaniem posypać ziołami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !