Sposób przygotowania

Groch namaczamy najlepiej na noc. Do garnka wkładamy kość i zalewamy ok. 2 litrami wody. Gdy się zagotuje dodajemy groch, pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę oraz przyprawy. Gotujemy na małym ogniu.
Przysmażamy boczek, odsączamy z nadmiaru tłuszczu i wrzucamy do zupy. Gotujemy na małym ogniu ok. godziny. Gdy groch będzie miękki dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i pozostałe przprawy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    niezastapiona na rozgrzewke w chlodne dni
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    bardzo ją lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    zupa to podstawa
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    domowa najlepsza!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !