Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik jogurtowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1op.
jogurt naturalny 75dag
śmietana kremówka 40dag
cukier puder 3/4szkl
zapach waniliowy
Żelatyna wieprzowa Prymat 2łyżki
owoce kandyzowane 20dag
bezy 5dag
wisienki koktajlowe do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: torcik jogurtowy

Spód i brzegi tortownicy wyłożyć biszkoptami (część pokrusz na spód).Żelatynę zalać niewielką ilością wody,odstawić na kilka minut,aby spęczniała.Następnie mieszając,podgrzewać na małym ogniu,aż się rozpuści.Cukier puder utrzeć z jogurtem oraz zapachem.Rozmieszać z żelatyną.Wstawić do lodówki.Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno.Dodać do tężejącego jogurtu.Następnie dosypać posiekane owoce kandyzowane,wymieszać.Masę wlać do tortownicy z biszkoptami,wyrównać powierzchnię.Schładzać przez ok.20min,aby masa dobrze stężała.Przed podaniem torcik wyjąć z tortownicy.Wierzch ciasta dekoracyjnie posypać pokruszonymi bezami i wisienkami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak