Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, białka ubić na pianę. Dodawać na przemian mąkę z proszkiem i po łyżce piany. Delikatnie wymieszać. Piec w temp. 180 stopni, ok. 25 min. 4 białka ubić na sztywno.
Galaretki rozpuścić w pół szklanki gorącej wody. Ostudzić. Wlać do piany tężejącą galaretkę. Wylać masę na biszkopt. Poukładać winogrona. Odstawić do stężenia.Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    kolejne smaczne ciacho...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    fantastyczne ciasto, uwielbiam takie z lekką pianką
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dzieci uwielbiają
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dzieci uwielbiają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    smacznie brzmi
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    musi świetnie smakowaś i świetnie wyglądać;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    coś pysznego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    super ciacho!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !