Sposób przygotowania

Dokładnie wyciśniętą bułkę wymieszać z orzechami, zemleć w maszynce 2 razy, dodać sól i pieprz.
Mieszając wlewać tyle rosołu, aby powstał gęsty sos, odstawić.
Z kury usunąć kostki, mięso pokrajać w paski, ułożyć na półmisku.
Połową sosu polać mięso, odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
Przed podaniem, całą kurę polać resztą sosu. Do 1 łyżki oliwy dodać tyle papryki, aby nabrała jaskrawego czerwonego koloru, polać kurę tworząc ładny deseń.
Podawać dobrze ochłodzona ze świeżym pieczywem i zielona sałatą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !