Sposób przygotowania

Roztopić margarynę i odstawić do ostudzenia. Obrać jabłka, pokroić w ósemki i smażyć (od czasu do czasu mieszając) tak długo, aż zrobi się jednolita masa. Można też jabłka potrzeć. Ubić jajka z cukrem i stopniowo dolewać ostudzoną margarynę. Dodawać mąki, ciągle mieszając (teraz najlepiej mieszać ręcznie, a nie mikserem, żeby mąka nie \"fruwała\" ponad miską). Dodać proszek do pieczenia. 3/4 masy wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blachy. Na masę położyć jabłka i posypać cynamonem. Do pozostałej części masy dodać kilka łyżek mleka, aż do uzuskania rzadszej konsystencji. Wlać na jabłka. Piec w piekarniku na 180 stopni C ok. 40 min. Cistko mozna posypać cukrem pudrem. Gotowe!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !