Sposób przygotowania

Mięso zmielić drobno,doprawić zgniecionym czosnkiem,solą i pieprzem,dodać jajka i wyrobić jednolity gęsty farsz - wstawić do lodówki na godzinę,wtedy łatwiej się formuje.

Zagotować 3l wody,dodać bulionetkę,włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaczki,obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę - gotować 20min.

Makaron ugotować osobno,według wskazań na opakowaniu,skracając czas gotowania o połowe,odcedzić,dodać do zupki i gotować jeszcze 3min.

Namoczyć delikatnie ręce i formować z farszu małe kuleczki,czas od czasu nawilżać wodą dłonie,wtedy farsz się nie klei do rąk i ladnie się kształtuje - wkaładać do gotującej się zupy,pogotowac 7- 10min.doprawić o smaku solą i pieprzem,dodać natkę pietruszki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !