Sposób przygotowania

Porcja dla jednej osoby

Pierś umyć, pokroić w kostkę, wymieszać dokładnie z papryką, pieprzem i solą, odstawić do przegryzienia się.
Grzyby ugotować z ok 1,5 szklanki posolonej wody, pod koniec gotowania dodać odrobinę pieprzu. Grzyby wyciągnąć z wywaru i pokroić drobno.
Mięso wrzucić ma zagrzaną patelnię i piec BEZ TŁUSZCZU aż do ścięcia się mięsa. W międzyczasie dodać grzyby. Kiedy mięso już się zetnie, dodać wywar z grzybów i chwilę podusić. Na końcu dodać jogurt dla zabielenia i zagęszczenia potrawy.
Posiekany bardzo drobno koperek dodać na samym końcu już po zdjęciu z ognia.
Bardzo dobre danie na obiad. Można podawać z ziemniaczkami, chlebem lub bez dodatków

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    świetny;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !