Sposób przygotowania

Ciasto na naleśniki przygotować według jednego z przepisów, które podałam bądź według przepisu własnego, usmażyć cienkie naleśniki. W misce rozdrobnić biały ser z cukrem waniliowym, łyżeczką/łyżką cukru i jajkiem, wymieszać dokładnie na jednolitą masę. Tak przygotowanym nadzieniem smarować połowę naleśników, złożyć na cztery i smażyć z każdej ze stron na rumiany kolor na wolnym ogniu - aby nadzienie zdążyło się usmażyć bez przypalania naleśników. Podawać posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ana00

    uwielbiam naleśniki ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    b.dobre !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    moje ulubione;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !