Sposób przygotowania

Porcję rosołową zalewamy zimną wodą i na średnim ogniu doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok 30 min i zbieramy powstałą pianę. Następnie dodajemy włoszczyznę, marchewki przekrojone na pół, liść, ziele, lubczyk i gotujemy ok 40h, aż warzywa będą miękkie. Przecedzamy i takim rosołem zalewamy wcześniej ugotowany makaron nitki. Dekorujemy ugotowaną marchewką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    A za mną dziś rosołek chodził, bo dawno nie jadłam, ale... leń zwyciężył :-( No może nie tyle leń, co konieczność zrobienia czerwonej kapusty i buraczków na zimę...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Superprosty
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    nie ma to jak rosołek
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    najsmaczniejszy ze wszystkich zup
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pychota
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    aż mi ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !