Sposób przygotowania

Kawałki kurczaka solimy, posypujemy pieprzami i papryką. Obsmażamy na oleju dodając pokrojoną w półplasterki cebulę. Gdy cebula zmięknie a kurczak się przyrumieni, dodajemy stopniowo niewielkie ilości bulionu lub rosołu i dusimy, uzupełniając wyparowany płyn. Gdy mięso będzie miękkie, wlewamy przecier pomidorowy, dodajemy bazylię i dusimy jeszcze kilka minut. Na zdjęciu z polentą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Ciekawy przepis na kurczaka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo fajny i konkretny smak.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    koniecznie z sosem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    rzeczywiście ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !