Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć chwilę na maśle. Gdy masło się rozpuści wlać 100 ml przegotowanej wody(może być ciepła). Dodać przyprawy. Przykryć, gotować 15 minut, co jakiś czas mieszając i dolewając wody jeśli będzie zbyt szybko ubywać.
Do 4 łyżek słodkiej śmietany dodawać stopniowo 3-4 łyżki mąki-w zależności jak bardzo gęsty chcemy mieć sos Po rozmieszaniu wszystkich grudek można dodać trochę pieprzu i kucharka. Do zagęstnika wlewać stopniowo trochę gotującej się wody z pieczarek. Po zahartowaniu można całość wlać do sosu. Gotować jeszcze 5 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    sosik jest świetny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    bardzo go lubię
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wspanialy sos;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !