Sposób przygotowania

Tabliczkę gorzkiej czekolady (najlepiej zawierającej około 70% kakao) połam na małe kawałki. Jajka rozbij i oddziel żółtka od białek. Do rondla wrzuć masło, kawałki czekolady, cukier i żółtka. Ciągle mieszaj, aż czekolada się rozpuści i wszystkie składniki połączą się w spójną masę.

Gruszki kroimy na pół. wycinamy z nich pestki, ogonki, itd. Staramy się wydrążyć ją nożem, tak aby powstała wolna przestrzeń, którą zalewamy musem.

Gruszki odstawiamy na jakiś czas, aby mus czekoladowy zdążył stężeć. Całość można spryskać bitą śmietaną.

Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !