Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzać. Wlać do szklanki i wymieszać z drożdzami i łyżeczką cukru. Do miski dodać żółtka i cukier puder- zmiksować na jasną, gładką masę. Do rondelka umieszczam margarynę. Do miski z masą jajeczną dodaję mąke, letnią margarynę, mleko z drożdżami i wyrabiam ciasto. Odkładam je w ciepłe miejsce, przykrywam ręcznikiem i czekam około 2 godzin, aż wyrośnie. Następnie ciasto dzielę na 2 części i każdą wałkuje na kształt koła- tnę na 8 części i na każdy kawałek nakładam łyżkę dżemu i starannie zawijam. Piekę około 30 minut w temperaturze 180 C. Nie przejmujcie się tym, że podczas pieczenia jagody puszczą sok :) Na koniec można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Co ja bym dał za takie rogaliki w pracy do kawy ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    :)) Hihi mogę wysłać pocztą :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !