Sposób przygotowania

Cukier i drożdże rozpuścić w mleku. Margarynę posiekać z mąką, dodać rozczyn drożdżowy. Wyrobć ciasto, ukształtować na jednolitą kulę i włożyć do zimnej wody na 10-15 min.
Po tym czasie wyjąć ciasto, otoczyć w mące, wałkować cienko, ciąć radełkiem na paski o długości 25-27 cm .. Nawijać na natłuszczone rurki do pieczenia, układać na papierze do pieczenia. posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor a temp 180 st.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają świetnie
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    bardzo ładne i napewno pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    pięknie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !