Sposób przygotowania

Do miski wsypujem mąkę i sól,wlewamy wodę, zagniatamy ciasto, krimy na kawalki blad posypujemy mąką bierzemy jeden kawalek i rozwalkowujemy go na cienkie placki. Wycinamy okrągłe kułka . do miski wszypujemy jagody i cukier mieszamy to wszytko razem. Do uprzednio wyciętych kułek wkładamy 1 łyżkę farszu jagodowego, i lepimy pierogi. Do gotującej się wody wrzucamy pierogi i gotujemy aż wypłyną na wierzch. .wyjmujemy z garnka na talerz . Przygotuwijemy śmiatanę do polania pierogów. Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię pierogi z jagodami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Wspaniałe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pierogi - moje ulubione :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    a jagody już niedługo będą...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !