Sposób przygotowania

CIASTO:
Drożdże rozrobić z małą ilością mleka. Wlać do miski. Dodać jedno jajko i 4 żółtka, dwie łyżki cukru i resztę mleka. Wymieszać z mąką, tyle mąki ile zabierze. na końcu dodać roztopioną margarynę. Zostawić w cieple do wyrośnięcia.
FARSZ:
Pieczarki usmażyć, kapustę odcedzić, wymieszać z pieczarkami. Na margarynie podsmażyć cebulkę i dać do tego farszu. Wszystko wymieszać i przyprawić. Następnie rozwałkować ciasto na 5mm, nakładać farsz i zwijać paszteciki. Piec w piecu na rumiany kolor w 180 st. C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    szukałem takiego przepisu. Brakowało mi tego do barszczyku.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    jakie ładne a jakie muszą być smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wspaniałe!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    wyglądają apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Uwielbiam paszteciki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszności;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !