Sposób przygotowania

Pomidory kroimy w 4 części ,układamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego łyżą oleju i posypujemy suszonym tymiankiem. Pieczemy w piekarniku do miękkości .
Paprykę czyścimy z nasion i pokrojoną w pół oraz ząbki czosnku również pieczemy do miękkości .W 1,5 litra wody rozpuszczamy kostki rosołowe .Dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i gotujemy .Upieczone pomidory i paprykę studzimy i obieramy ze skóry .Wrzucamy je do gotującego się bulionu .Czosnek upieczony wyciskamy ze skórek do garnka. Miksujemy wszystko blenderem .Doprawiamy do smaku sola i pieperzem. Zestawiamy z ognia przelewamy do wazy .Nakładamy porcjami ser bryndza lekko mieszamy .Na gorącej patelni prażymy garśc pestek z dyni .Posypujemy nimi naszą zupei ozdabiamy porwana gałązka tymianku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomidorówka z bryndzą...coś niezwykłego!
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    fajn e połaczenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    a ja nie mam dostępu do bryndzy,a tak lubię:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Właśnie, główny problem to gdzie kupić bryndzę?
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    to jest świetna zupa :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    ciekawy i na pewno smaczny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    chętnie wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !