Sposób przygotowania

Margarynę stopić ostudzić .ŻÓŁTKA utrzeć zz cukrem do białości . Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , mak i stopioną margarynę .dokładnie wymieszać . Białka ubić na pianę którą delikatnie połączyć z masą . Formę starannie natłuścić ,obsypać bułką tartą Piec ok 40 minut w 180 stopniach

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    tez pieke to ciasto jest super smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    plagiat: http://majanaboxing.blox.pl/2009/02/Ciasto-makowe-z-bialek.html
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !