Sposób przygotowania

Grzyby zalewamy woda i odstawiamy na noc, włoszczyznę obrać , pokroić i ugotować wywar, dodając pieprz ,sól.Gotowy wywar odstawić , cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać grzyby i smażymy wszystko.Dolewamy trochę wywaru i razem pogotować . Zrobić zasmażkę z mleka , i mąki, dodajemy też śmietanę . Do wywaru dodajemy usmażone grzyby parę możemy zostawić do dekoracji, cebulę oraz jarzyny razem zmiksować na tak zwaną zupę krem , dolać zasmażke ze śmietaną i starannie wymieszać .Rozlewamy zupę na talerze , dekorujemy grzybkami i natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię taką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !