Sposób przygotowania

pokroj tofu na male kawaki lub na trojkaciki, wymieszaj sos sojowy z cukrem, maka, i 1,2 szklanki wody,
rozgrzej 2 lyz oliwy dodaj cebulke imbir i czosnek, smaz do miekkosci, dorzuc grzybki shiitake i pieczarki pokrojone na pol wzdloz, dodaj 1,2 szkl wody i soli, dus ok 5 minut az grzyby zmiekna, przeloz do salaterki,
wlej reszte oliwy wrzoc kapuste pokrojona w grube pasy smaz 5 minut az kapusta zmieknie, powtornie wrzuc grzyby i dodaj tofu,
wymieszaj ponownie sos sojowy z pozostalymi skladnikami i wlej na patelnie, dus ok 2-3 minut, wymieszaj starannie by warzywa polaczyly sie i byly przykryte sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !