Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto (musi być twardsze niż to na pierogi) zrobić farsz: ugotować grzybki następnie odcedzić zimne zmielić wraz z surową rybą. Usmażyć na złoto cebulkę na margarynie. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i przyprawić (farsz ma być dobrze przyprawiony)
Ciasto cieniutko rozwałkować, wykrawywać małe kwadraciki dawać w środek farsz i sklejać na uszka. gotować w solonej wodzie.

Buraczki i jarzyny zalać wodą , zagotować, dodać ocet, suszone grzyby, ziele, liście laurowe, gotować na wolnym ogniu 40 minut, odcedzić buraczki i jarzyny , rozpuścić mąkę i śmietanę w wodzie, dodać do wywaru, zagotować dodając kostki rosołowe, wegetę , pieprz do smaku, doprawić do smaku cukrem i przyprawami.

Barszcz podawać z uszkami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    W Wigilię taki barszcz smakuje 100 razy lepiej, niż w inne dni.
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    kojarzy mi się z wigilią
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ale mam teraz smaka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !